Tocanita cu vinete

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita cu: ardei capia, dovlecel, vinete, ceapa, rosii, ciuperci albe, suc de rosii, verdeata, sare, piper, smantana.

Ingrediente:

  • 3-4 ardei capia
  • 2 dovlecei
  • 2 vinete mari
  • 1 ceapă
  • 2 roşii bine coapte
  • 50 g ciuperci albe de cultură
  • 1 cană suc de roşii
  • verdeaţă (reţeta cere busuioc, dar poţi încerca şi cu frunze de ţelină sau leuştean, plante arorpate puternic)
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1 borcan mic de smântână

 

 

Mod de preparare:

Cureţi toate legumele. Pregăteşti un vas puţin adânc, care poate fi folosit în cuptor. Toci arde­iul şi ceapa şi le căleşti în puţin ulei. Răstorni legume­le în vasul pentru cuptor. Pui la călit vinetele tăiate în cubuleţe, apoi ciupercile şi după ce s-au călit, le adaugi şi pe ele în vas.

Căleşti dovle­ceii tăiaţi feliuţe, apoi roşiile tăiate în bucăţi mari. Adaugi peste legumele călite sucul de roşii, potriveşti de sare şi de piper, amesteci uşor şi dai totul la cuptorul încins maxim 20 de minute.

Când sunt bine făcute legumele, răstorni peste mâncare ames­tecul făcut din smântână şi verdeaţă. Mai laşi mâncarea câteva minute în cuptor, dar fără foc. Este bună atât caldă, dar mai ales rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.