Tocanita cu slanina si maruntaie de porc

Printeaza

Tocanita cu slanina si maruntaie de porc din: ficat de porc, plamani de porc, inima de porc, ceapa, slanina, ulei, usturoi, sare, piper, foi de dafin si verdeata.

Ingrediente:Tocanita_cu_slanina_si_maruntaie_de_porc

  • 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă)
  • 2 cepe
  • 100 g slănină de la burtă afumată
  • ½ pahar ulei
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat
  • foi de dafin
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată

 

Mod de preparare:

Măruntaiele se fierb cu foi de dafin şi piper, apoi se scot din bulion, se răcesc şi se taie cuburi.

Ceapa tăiată semintele şi usturoiul mărunţit se rumenesc într-o tigaie cu ulei călit, apoi se adaugă măruntaiele, slănina tăiată cuburi şi se prăjesc pînă sunt gata.

Se sărează, se piperează, se presară verdeaţa tăiată. Tocana se serveşte cu mămăligă, brînză şi smîntînă.

Tocanita cu slanina si maruntaie de porc

Tocanita_cu_slanina_si_maruntaie_de_porc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Tocanita asta o s-o incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.