Tocanita cu slanina si maruntaie de porc
PrinteazaTocanita cu slanina si maruntaie de porc din: ficat de porc, plamani de porc, inima de porc, ceapa, slanina, ulei, usturoi, sare, piper, foi de dafin si verdeata.
- 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă)
- 2 cepe
- 100 g slănină de la burtă afumată
- ½ pahar ulei
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- foi de dafin
- 1 lingură de verdeaţă tăiată
Mod de preparare:
Măruntaiele se fierb cu foi de dafin şi piper, apoi se scot din bulion, se răcesc şi se taie cuburi.
Ceapa tăiată semintele şi usturoiul mărunţit se rumenesc într-o tigaie cu ulei călit, apoi se adaugă măruntaiele, slănina tăiată cuburi şi se prăjesc pînă sunt gata.
Se sărează, se piperează, se presară verdeaţa tăiată. Tocana se serveşte cu mămăligă, brînză şi smîntînă.
Tocanita cu slanina si maruntaie de porc
Pofta buna!
Tocanita asta o s-o incerc si eu