Tocanita cu pui si fasole alba

Printeaza

O retete de tocanita de pui cu morcovi, ulei de floarea soarelui, telina, ceapa, frunza de dafin, cimbru, supa de legume sau de pui, fasole alba si patrunjel tocat.

Ingrediente:Tocanita cu pui si fasole alba

  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 400g pulpe superioare de pui, dezosate, curăţate, fără piele şi tăiate bucăţi mari
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 3 morcovi, tocaţi fin
  • 3 beţe de ţelină, tocate fin
  • 2 crenguţe de cimbru proaspăt sau 1/2 linguriţă cimbru uscat
  • 1 frunză de dafin
  • 600 ml supă de legume sau de pui
  • 2 x 400 g conserve fasole albă, limpezită şi scursă
  • pătrunjel tocat, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă mare, se adaugă puiul şi se prăjeşte până devine uşor rumen. Se adaugă legumele şi se prăjesc împreună câteva minute. Se amestecă verdeaţa, apoi se adaugă supa.

Se dă în clocot, se reduce focul, se acoperă vasul cu capac şi se lasă să fiarbă 40 de minute, până ce puiul e făcut.

Se adaugă fasolea în cratiţă, şi se înăbuşă 5 minute. Se ia de pe foc, se presară pătrunjelul şi se serveşte tocăniţa cu pâine crocantă ţărănească.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.