Tocăniţă cu făină de porumb

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita cu faina de porumb din: carne de porc, branza de oi, usturoi, faina de porumb, ulei, sare si piper.

Inrgediente:Tocăniţă cu făină de porumb

  • 500 g carne de porc mai grasă
  • 100 g brânză de oi sărată
  • 2 căciuli de usturoi
  • 1 kg făină de porumb
  • 100 ml ulei
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Într-o cratiţă mai înaltă puneţi carnea tăiată cubuleţe, 500 ml apă şi puţină sare. Lăsaţi totul să fiarbă până scade apa. Între timp, puneţi într-o oală 1 l de apă şi 2 linguriţe de sare.

După un timp, apa din cratiţa cu carne o să scadă, iar carnea va începe să se prăjească. Adăugaţi atunci uleiul.

Cât timp se prăjeşte carnea, adăugaţi în apa pusă la fiert 400 g de făină de porumb şi lăsaţi să fiarbă 2 – 3 minute.

Când carnea e prăjită, adăugaţi cu polonicul amestecul obţinut, peste carne şi lăsaţi 5 minute pe foc, după care, la final, adăugaţi usturoiul pisat şi brânza dată pe răzătoarea mică.

Puneţi sare şi piper după gust. Din restul de făină faceţi o mămăliguţă şi serviţi tocăniţa cu mămăligă caldă.

Tocăniţă cu făină de porumb

Tocăniţă cu făină de porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.