Tocăniţă de ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb, marar, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Tocăniţă de ciuperci

  • 1 kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 cescuta cu vin alb
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Spală bine ciupercile pentru a îndepărta orice urmă de nisip. Lasă-le să se zvânte şi curăţă-le. Separat, taie ceapa julien şi căleşte-o în două linguri cu ulei încins.

Adaugă ciupercile tăiate în bucăţi măricele şi un praf de sare. Lasă pe foc până când se pătrund ciupercile şi scade zeama pe care o lasă.

La final, adaugă ustu­roiul zdrobit, potriveşte gustul de sare şi piper şi stropeşte cu vin. Lasă să dea în câteva clocote şi, după ce iei de pe foc, aroma- tizează cu mărarul tocat fin.

Tocăniţă de ciuperci

Tocăniţă de ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.