Tocăniţă albă cu carne de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita cu:cotlet de porc, carnati, coasta de porc, cartofi, lapte, faina, untura, ardei rosu, sare, piper, usturoi.

Ingrediente:

  • 500 g cotlet de porc fără os
  • 300 g cârnat de casă
  • 300 g coastă de porc (poate fi şi afumată)
  • 4-5 cartofi
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri făină albă
  • 2 linguri untură
  • 1 ardei roşu
  • sare
  • piper măci­nat
  • boia dulce
  • usturoi

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă cu fundul mai gros sau antiaderentă, pui cele 2 linguri de untură în care prăjeşti, la foc moderat cotle­tul tăiat felii de 1-1,5 cm grosime, cârnatul de casă tăiat bucăţi şi coasta de porc şi le laşi până se rumenesc bine.

După ce s-a prăjit carnea, o scoţi într-o farfurie, dai focul mai încet şi, în untura rămasă în cratiţă, prăjeşti uşor cele 2 linguri de făină de grâu şi laşi până îşi schimbă puţin culoarea. Pui carnea înapoi în cratiţă, amesteci, presari 2 linguriţe de boia dulce şi adaugi apă rece, amesteci şi laşi să fiarbă. Amesteci mereu pentru a evita să se prindă tocăniţa de fundul cratiţei.

Tai mărunt 3-4 căţei de usturoi, îi adaugi în tocăniţă, tai şi ardeiul şi, când carnea este aproape fiartă, cureţi 4-5 cartofi. Tai cartofii cubuleţe şi îi adaugi în tocăniţă, iar când aceştia sunt aproape fierţi, pui circa 500 ml de lapte şi mai laşi sâ fiarbă timp de 10 minute.

Condimentezi cu sare şi piper măci­nat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.