Tocana de vitel cu ciuperci si mazare

Printeaza

Tocana de vitel cu ciuperci si mazare din: carne de viţel, cartofi, mazare, ciuperci, ceapa, usturoi, vin rosu, ulei, foi de dafin, faina, sare, piper.

Tocana_de_vitel_cu_ciuperci_si_mazare

Ingrediente:

  • 600 g carne de viţel
  • 3 cartofi
  • 150 g mazăre
  • 200 g ciuperci proaspete
  • o ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 150 ml vin roşu
  • 3 linguri ulei
  • o foaie de dafin
  • 100 g făină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cartofii se curftă de coajă şi se taie cuburi. Se pun într-un vas cu apă până la folosire.

Carnea se taie cuburi care se trec prin făină şi apoi se pun într-o strecurătoare şi se scutură, pentru a înlătura excesul.

Intr-o tigaie încăpătoare se pune ceapa tocată la călit în ulei, se lasă 2 minute şi apoi se pune carnea.

După ce aceasta şi-a schimbat culoarea, se toarnă vinul şi se pun foaia de dafin si un praf de sare. Se lasă la fiert 10 minute. Se pun apoi cartofii şi usturoiul şi se continuă fierberea.

Intre timp, ciupercile tăiate cuburi mici se pun într-o tigaie şi se tin pe foc aproxi­mativ 10 minute până ce se evaporă apa pe care şi-o lasă.

Când cartofii sunt aproape fierţi, se adaugă mazărea ii ciupercile si se mai lasă pe foc 15 minute. Se rectifică gustul de sare si piper. Se serveşte fierbinte.

Tocana de vitel cu ciuperci si mazare

Tocana_de_vitel_cu_ciuperci_si_mazare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.