Tocana de vita cu salata verde si vin alb

Printeaza

Tocana de vita cu salata verde si vin alb din: vinete, ulei, salata verde, usturoi, sare, vin alb, boia de ardei iute, bulion de rosii.

Tocana_de_vita_cu_salata_verde_si_vin

Ingrediente:

  • 6 vinete mici
  • 1 ceaşcă ulei
  • 6 salate verzi
  • usturoi, sare
  • 1 pahar vin alb
  • boia de ardei iute
  • 1 lingură bulion de roşii

Mod de preparare:

Cureţi vinetele de codiţe şi le speli bine, Le tai felii groase de 1-2 cm, le presari cu sare şi le laşi ou o greutate deasupra, cel puţin o oră, pentru ca toxinele să se scurgă odată cu zeama vinetelor.

Splli bine feliile astfel pregătite şi le căleşti în ulei încins, până se auresc. Adaugi o ceaşcă mare cu supă şi puţină sare. Laşi să fiar­bă la foc domol, până se înmoaie bine.

Alegi mijlocul salatei, îl speli şi îl tai felti subţiri, după care le ames­teci cu usturoiul tocat, cu boia de ardei şi le prăjeşti în uleiul rămas de la vinete.

Apoi le acoperi cu vinul alb. Laşi să scadă la foc mic, iar când salata este fiartă, o amesteci, într-un vas mai mare, cu vinetele şi laşj la scăzut, împre; ună cu bulionul de roşii. Serveşti tocana caldă.

Tocana de vita cu salata verde si vin

Tocana_de_vita_cu_salata_verde_si_vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.