Tocana de vita cu costita si carnati

Printeaza

Tocana de vita cu costita si carnati din: carne de vită, costiţă afumată, cârnaţi afumaţi, ulei, supa de carne, vin rosu, ceapa, morcov, ţelină, rădăcină de pătrunjel, cimbru, roşii, boia de ardei dulce, piper, cartofi, ouă, sare.

Tocana_de_vita_cu_costita_si_carnati

Ingrediente:

  • 800 g carne de vită
  • 200 g costiţă afumată
  • 200 g cârnaţi afumaţi
  • 50 ml ulei
  • 200 ml supă de carne (sau de legume)
  • 100 ml vin roşu
  • 3 cepe potrivite ca mărime
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • cimbru uscat
  • 500 g roşii
  • boia de ardei dulce
  • piper proaspăt măcinat
  • sare
  • 2 cartofi
  • 3 ouă fierte

Mod de preparare:

Căleşti ceapa tocată în ulei bine încins. Adaugi morcovul, ţelina, rădă­cina de pătrunjel, cartofii, toate tăiate cubuleţe, şi continui călirea până se înmoaie zarzavaturile.

Separat, pră­jeşti în puţin ulei carnea porţionată, stingi cu puţină supă şi fierbi până este pe jumătate pătrunsă. Adaugi costiţa şi cârnaţii tăiaţi bucăţi şi continui fier­berea.

Pui legumele călite, condimen­tezi cu cimbru uscat, boia dulce, sare şi piper, după gust, acoperi cu vinul şi cu roşiile date prin râzătoare.

Bagi cratiţa la cuptor 30 de minute. Serveşti cu ouă fierte tăiate jumătăţi.

Tocana de vita cu costita si carnati

Tocana_de_vita_cu_costita_si_carnati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.