Tocana cu varza

Printeaza

O reteta de tocana cu varza din: carne, ceapa, ulei, morcovi, cartofi, varza, foi de dafin, chimen, sare, piper si patrunjel verde.

Ingrediente:Tocana cu varza

  • 500 g carne de vitel sau de berbec
  • 1 ceapa mare
  • 6 linguri ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 varza mica
  • 2-3 foi de dafin
  • chimen macinat
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai cuburi si o rumeneste in ulei, impreuna cu o ceapa mare tocata, timp de 5 minute. Adaugi sare, piper şi stingi cu 4 pahare de supă. Adaugi 2-3 foi de dafin şi puţin chimen măcinat. Acoperi şi laşi să fiarbă timp de 30 de minute, la foc potrivit.

Intre timp, cureţi o varză mică şi o tai fâşii. Cureţi morcovii, îi tai felioare şi 2 cartofi îi tai în cuburi. Adaugi legumele peste ameste¬cul de carne şi mai pui şi 2 linguri de pătrunjel verde tocat. Laşi să fiarbă 25 de minute. Sosul nu trebuie să fie prea scăzut.

Scoţi foile de dafin şi aşezi tocana într-un castron. Serveşti tocana cu garnitură de paste făinoase.

Tocana cu varza

Tocana cu varza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.