Tocana ungureasca

Printeaza

O reteta savuroasa de tocana ungureasca din: carne de porc, costita, carnati, ulei, rosii, ardei gras, ceapa, smantana, supa de oase, boia si sare.

Ingrediente:Tocana_ungureasca

  • 1 kg carne de porc
  • 100 g costita afumata
  • 250 g carnati
  • 100 g untura sau ulei
  • 500 g rosii proaspete
  • 200 g ardei gras
  • 250 g ceapa
  • 200 ml smantana
  • 500 ml supa de oase
  • boia de ardei dulce
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în bucăţi şi o sărezi. Tai costiţa fâşii lungi, iar cârnaţii îi tai în felii.

Roşiile curăţate şi spălate le opăreşti, le cureţi de pileiţă şi le tai felii. Ardeiul, curăţat şi spălat îl tai felii. Ceapa curăţată şi spălată o tai felii.

Carnea, ardeii şi ceapa le înăbuşi în untură cu adaos de apă. înăbuşi costiţa separat, apoi o pui peste carne.

Adaugi cârnaţii, boiaua şi supa de oase şi fierbi 30-35 de minute. Adaugi roşiile şi sarea şi mai fierbi 15 minute.

La sfârşitul fierberii, pui smântână, amesteci pentru omogenizare şi mai fierbi 4-5 minute.

Serveşti tocana caldă.

Tocana ungureasca

Tocana_ungureasca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.