Tocana simpla de legume
PrinteazaO reteta de tocana simpla de legume din: dovlecei, rosii, ardei gras, vanata, usturoi, vin rosu, ulei, chimen, patrunjel, busuioc si sare de mare.
- 2 dovlecei
- 5 roşii
- 1 ardei gras
- 1 vânătă
- 1 fir de praz
- 3 căţei de usturoi
- 100 ml vin roşu
- 1 lămâie ulei
- chimen
- pătrunjel
- busuioc
- sare de mare
Mod de preparare:
Spală dovleceii, ardeiul şi vânătă. Taie-le cubu- leţe şi căleşte-le separat. în grăsimea rămasă, înăbuşă prazul tocat cu lîsturoiul zdrobit. Toarnă vinul şi lasă pe foc până se evaporă.
Adaugă roşiile decojite şi zdrobite, puţin chimen şi pătrunjel tocat. Lasă pe foc să dea în câteva clocote, după care pune toate legumele călite separat.
Lasă pe foc 10-15 minute, până se înmoaie legumele, şi potriveşte gustul de sare. La final, aromatizează cu busuioc tocat şi stropeşte cu puţină zeamă de lămâie.
Tocana simpla de legume
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tocanita de legume simpla