Tocana scazuta de legume cu cimbru
PrinteazaTocana scazuta de legume cu cimbru din: vinete, dovlecei, ardei grasi de culori diferite, ceapa, fasole pastai, rosii, usutroi, cimbru, foi de dafin, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 ardei graşi de culori diferite
- 2 cepe
- 200 g fasole păstăi
- 500 g roşii
- 3 căţei de usturoi
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri ulei
- sare, piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai julien. Cureţi ardeii de seminţe, îi tai rondele şi îi pui la călit, împreună cu ceapa. După ce s-au înmuiat, adaugi roşiile fără pieliţe, usturoiul, cimbrul şi foaia de dafin.
Laşi pe foc 30 de minute, cu capac. Separat, fierbi timp de 15 minute, în apă cu sare, dovleceii şi vinetele tăiate rondele.
Pui toate legumele, amestecul dş roşii şi fasolea păstăi (scursă de apa în care a fost conservată) într-un vas de cuptor, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi 15 minute.
Tocana scazuta de legume cu cimbru
Pofta buna!