Tocana de pui cu mamaliga

Printeaza

Tocana de pui cu mamaliga din: pui, unt, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru, ghimbir, ceapa rosie, pasta de rosii, paprika si malai.

Ingrediente:

  •  un pui
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • cimbru
  • o lingurita ghimbir ras
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri pasta de rosii
  • o lingurita paprika
  • 300 g malai

 

Mod de preparare:

Se spală puiul si se porţio-nează. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se rumeneşte în unt si ulei.

Se adaugă ghimbi-rul, paprika si carnea de pui. Se perpelesc la foc moderat şi, după ce s-a pătruns carnea, se adaugă spre final sare, piper, cimbru, usturoii si pasta de roşii. Se bagă în cuptor.

In acest timp, se pregăteş­te mămăliga. Se fierbe apa, se pun sarea, uleiul si apoi mălaiul, puţin câte puţin.

Puiul aromat se serveşte cui mămăliguţă si sos.

 

Tocana de pui cu mamaliga

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Tocană de legume cu orez pentru iarnă

Tocană de legume cu orez pentru iarnă din: ulei, ceapa, ardei capia, morcovi, telina, radacina de patrunjel, bulion, orez, foi de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 800 ml ulei 1,5 kg ceapă 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion sau 2 kg roşii 700 g orez foi […]

Retete

Tocană de linte cu spanac

Tocană de linte cu spanac din: linte, orez brun, ceapa, supa de legume, spanac, rosii, pudra de usturoi si sare de mare. Lintea este cunoscută pentru proprietățile sale de reducere a nivelului de colesterol, protejarea sănătății inimii și reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este, de asemenea, un aliment ideal pentru persoanele care încearcă să […]

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. O tocana simpla si buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.