Tocana picanta

Printeaza

O reteta de tocana picanta cu carne de porc, ceapa, ciuperci, usturoi, boia, patrunjel, sare, piper, ulei si smantana.Tocana picanta

Ingrediente:

  • 1/2 kg carne macră de porc
  • 4 cepe mari
  • 100 g ciuperci
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă boia
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • ulei
  • smântână

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai felii şi o prăjeşti în uleiul încins. Când sunt uşor rume­nite, scoţi feliile de carne şi în grăsimea rămasă înăbuşi ceapa tocată cu o ceaşcă de apă. După ce s-a înmuiat ceapa, adaugi ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri, usturoiul tăiat mărunt, boiaua şi boabe de piper.

Laşi totul să fiarbă pe foc mic un sfert de oră. Adaugi apoi carnea şi o ceaşcă de apă caldă, potriveşti de sare şi piper, dai în câteva clocote, pui şi smântână şi dai mâncarea deopar­te.

Presari verdeaţa tocată şi aduci mâncarea la masă cu mămăligă alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.