Tocana picanta cu carne

Printeaza

O reteta delicioasa de tocana picanta cu carne de porc, carnati, ardei gras, ardei iute, ceapa, carofi, rosii, morcovi, ciuperci, castraveti murati, sare, piper, boia dulce, chili, usturoi.

Ingrediente:Tocana picanta cu carne

  • 500 g fleică de porc
  • 3 cârnaţi de casă
  • 2 ardei gras
  • 2 ardei iuţi
  • 2-3 cepe
  • 4 cartofi
  • 400 g pulpă de roşii
  • 2-3 morcovi
  • 200 g ciuperci
  • 5-6 castraveciori muraţi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • un praf de chili
  • boia iute
  • 3-4 linguri ulei
  • 2-3 căţei usturoi

 

Mod de preparare:

Se taie cârnaţii şi fleica de porc bucăţele şi se călesc în ulei. Se pune apă şi se lasă să fiarbă.

Separat, se toacă ceapa mă­runt, ciupercile se curăţă, se spală şi se taie feliuţe potrivite şi se călesc împreună cu carnea. Cartofii, morcovii şi ardeii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se adaugă în cratiţă. Se lasă să fiarbă iar, spre final, se pune pulpa de roşii, usturoiul pisat, se condimentează cu sare, boia dulce şi iute, piper şi chili şi se bagă în cuptorul încins în prealabil.

Cu aproximativ 10 minute înain­te de a o scoate din cuptor, se pun castraveciorii întregi sau tăiaţi pe jumătate şi ardeii iuţi. Se serveşte ornată cu pătrunjel verde.

Tocana picanta cu carne

Tocana picanta cu carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.