Tocana nationala

Printeaza

 Tocana nationala

Ingrediente:Tocana nationala

  • 750 g carne manzat sau porc
  • 1 kg ceapă de arpagic
  • 200 g untură
  • boia pentru culoare
  • 650 g roşii (sau 2 linguri buiion de roşii)
  • 2 ardei graşi
  • sare

 

Mod de preparare:

 

Spălăm carnea şi o tă­iem bucăţi nu prea mari (după dorinţă). Punem într-o tigaie o lingură de un­tură. Prăjim bucăţelele de carne pe o parte şi pe alta.

Intr-o cratiţă cu fundul lat prăjim în untură ceapă tăiată felii, amestecînd cît se poate de des cu o lingură de lemn. După ce s-a prăjit bine, adăugăm un vîrf de cuţit de boia.

Punem carnea prăjită în cratiţa cu ceapă, adăugăm mai întîi roşiile tăiate bucăţi, apoi ardeii graşi tăiaţi în lung, mărunt ca tăiţeii şi turnăm apă cît să acopere mîncarea. Lăsăm cratiţa la foc potrivit, să fiarbă încet, descoperit, controland din cand în cand carnea. Punem sare după gust şi dacă scade tocana, adăugăm cate o ceşcuţă de apă fierbinte, pînă cand carnea este bine fiartă.

Cu 15 minute înainte de a servi tocana la masă, o dăm la cuptor să scadă şi să capete faţă. Servim cu mămăligulă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Chiar as face o tocanita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.