Tocana de legume cu soia, porumb si ananas

Printeaza

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, zahar tos, bulion, malai, vin rosu si taitei.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare, taiata rondele
  • 2 ardei, curatati de seminte si taiati fasii
  • 300 g chiftelute vegetariene din soia
  • 150 g boabe de porumb din conserva
  • coaja de la o lamaie si zeama de la 2 lamai
  • 4 cepe verzi, tocate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia iute
  • 3 lingurite pudra de ghimbir
  • 1 lingurita boabe de piper, macinate grosier
  • 300 g ananas in compot, scurs, plus 100 ml zeama din compot
  • 2 linguri bulion
  • 2 lingurite zahar tos
  • 2 lingurite malai
  • 3 linguri vin rosu sec
  • 500 g taitei fierti

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga boiaua, ghimbirul si piperul si caleste 1 minute. Adauga ceapa si caleste inca 2 minute. Adauga ardeii si chiftelutele de soia si fierbe 5-6 minute, amestecand continuu. Adauga ananasul si porumbul si fierbe inca 2-3 minute.

Intre timp, amesteca bine cu telul compotul de ananas, bulionul, zaharul, vinul, zeama si coaja de lamaie, plus malaiul, pana se formeaza un sos. Toarna-l in alta tigaie, lasa sa dea in clocot si fierbe la foc mic 2 minute, pana se ingroasa.

Toarna sosul peste legume si fierbe la foc iute 1 minute, amestecand continuu. Adauga taitei si ceapa.

Tocana de legume cu soia, porumb si ananas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.