Tocana haiduceasca cu porc si legume

Printeaza

Tocana haiduceasca cu porc si legume din: carne de porc, ceapa, ardei grasi, rosii, slă­nină afumată, sare, piper, boia de ardei iute sau dulce.

Tocana_haiduceasca_cu_porc_si_legume

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • 2 cepe mari,
  • 2 ardei graşi
  • 2-3 roşii
  • 150 g slă­nină afumată
  • sare, piper
  • boia de ardei iute sau dulce

 

 

 

Mod de preparare:

Tai carnea în fâşii, o con­dimentezi şi o pui să fiarbă în apa care fierbe în tuci, acoperind vasul cu un capac. Intre timp, cureţi legumele şi le speli. Tai ardeiul în fâşii înguste, iar roşiile decojite în cuburi.

Când carnea este pe jumătate fiartă, adaugi ardeiul, ceapa tăiată solzişori, roşiile, apă fier­binte şi condimente după gust. Continui fierberea până când atât carnea, cât şi legumele s-au înmuiat.

Serveşti tocana cu piure de cartofi sau cu o garnitu­ră de cuşcuş şi salată de sezon. Este preparatul ideal pentru gătit în aer liber, în vase speciale, la iarbă verde.

Tocana haiduceasca cu porc si legume

Tocana_haiduceasca_cu_porc_si_legume

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am facut si eu tocana de curand doar ca am mai adaugat si dovlecei si vanata iar la final, patrunjel. A iesit o nebunie! 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.