Tocana haiduceasca cu carne de vita

Printeaza

O reteta delicioasa de tocana haiduceasca din: pulpa de vita, ceapa, rosii,  ardei gras, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia iute, patrunjel, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:Tocana haiduceasca cu carne de vita

  • 500 g pulpă de vită
  • 3-4 cepe
  • 2-3 roşii
  • 1 ardei gras
  • 100 ml suc de roşii
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 pahar cu vin roşu
  • 2 linguriţe cu boia iute
  • pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa şi pune-o la călit în ulei. Adaugă carnea de vită tăiată cubuleţe mai mari.

Presară sare şi, după câteva minute, acoperă cu apă călduţă. Lasă pe foc să fiarbă.

Când carnea e bine pătrunsă şi apa scăzută, adaugă roşiile opărite, decojite şi tăiate în patru şi ardeiul fâşii.

Pune sosul de roşii şi condimentea­ză cu usturoiul zdrobit, ardeiul iute tocat mărunt, sare, piper şi boia.

Spre final, toarnă vinul şi lasă să mai dea în câteva clocote.

Serveş­te cu verdeaţă tocată mare.

Tocana haiduceasca cu carne de vita

Tocana haiduceasca cu carne de vita

Pofta buna!

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Tocana haiduceasca de miel

Tocana haiduceasca cu vita

Tocana haiduceasca cu vita din: pulpa de vita, ceapa, rosii, ardei, suc de rosii, usturoi, ardei, vin, dafin, boia, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4 cepe 2-3 roşii 1 ardei 100 ml suc de roşii 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 pahar cu vin roşu 2 foi de dafin […]

Tocana haiduceasca cu carne de porc

Tocana haiduceasca cu carne de porc

Tocana haiduceasca cu carne de porc din: spata de porc, slanina, untura, ceapa, sare, rosie, ardei, boia, faina, smantana. Ingrediente: 1 kg spată de porc 100 g slănină afumată 2 linguri de untură 150 g ceapă sare 1 roşie 1 ardei boia 1 lingură de făina 200 g smântână   Mod de preparare: Cureţi carnea […]

 

Tocana haiduceasca cu mamaliga

O reteta delicioasa de tocana haiduceasca cu: carne de vita, ceapa, ardei, suc de rosii, ardei, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia iute, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4 cepe 2-3 roşii 1 ardei 100 ml suc de roşii 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 pahar […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.