Tocana din carne miel cu smantana

Printeaza

O reteta simpla de Tocana din carne miel cu smantana din: carne de miel, untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau tarhon si sare.

Ingrediente:Tocana din carne miel cu smantana

  • 300-500 g carne de miel
  • 50-80 ml untdelemn
  • circa 80 g ceapa
  • 100 ml smantana
  • 25 g faina
  • lamaie
  • boia
  • marar
  • patrunjel sau tarhon taiat marunt
  • sare

Mod de preparare:

Ceapa se caleste in untdelemn, 1 minut si apoi se adauga carnea taiata in bucatele mici si se amesteca ca sa se rumeneasca un pic la suprafata. Se adauga o lingurita rasa de sare si 3-4 linguri cu apa. Carnea se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita, adaugand apa cand scade lichidul.

Faina se freaca cu circa 200 ml de apa rece, avand grija sa nu se formeze cocoloase, apoi se toarna in sos, peste carne, completand cu apa cat este necesar. Se da in cateva clocote si, daca este prea gros, se mai dilueaza cu putina apa. Mancarea se presara cu cate o lingurita cu varf din oricare verdeata.

Cat este fierbinte, se amesteca cu smantana batuta bine cu o lingura de apa rece, si se potriveste gustul cu sare si putina zeama de lamaie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.