Tocana din carne de vitel fiarta in bere

Printeaza

Tocana din carne de vitel fiarta in bere din: carne de vitel, ceapa, ciuperci, morcovi, bere neagra, otet, ulei, faina, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Tocana_din_carne_de_vitel_fiarta_in_bere

  • 600 g carne de vitel
  • 2 cepe
  • 5 ciuperci
  • 400 g morcovi
  • 1/2 l bere neagra
  • 1 lingura otet
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o usuci intre servetele si o tai in cubulete de aproximativ 2 cm. Sarezi si piperezi bucatile de carne cu un varf de cutit de sare si tot atat piper. Incingi uleiul într-o cratiţă şi rumeneşti carnea pe toate părţile, pentru aproximativ 4-5 minute, după care o scoţi pe o farfurie.

In uleiul rămas, căleşti ciupercile tăiate felii şi ceapa fin tocată. Adaugi făina, carnea, berea, oţetul, cimbrul şi morcovii tăiaţi în rondele. Fierbi amestecul aproximativ 1 oră, la foc mic spre mediu, până când se frăgezeşte carnea.

Scoţi pe un platou carnea, morcovii şi ciupercile. Continui să fierbi sosul până se îngroaşă, apoi îl torni peste carne.

Tocana din carne de vitel fiarta in bere

Tocana_din_carne_de_vitel_fiarta_in_bere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.