Tocana de vitel cu paste

Printeaza

 

Ingrediente:Tocana de vitel cu paste

  • 1kg spata de vitel
  • 250ml vin rosu
  • 100g masline negre
  • 2 ardei grasi (verde, rosu)
  • 1 telina mica
  • 2 cepe mici
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 conserva rosii decojite in bulion
  • 150ml supa de vita
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 200g paste scurte
  • 50g unt
  • 1 leg. patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curata carnea de pielite, tendoane si grasime, apoi spal-o, scurge-o de apa si tai-o in cubulete cu latura de 2 cm. Incinge uleiul intr-o cratita mai mare si rumeneste carnea, la foc mic, 10 minute. Adauga apoi ceapa, curatata, spalata si tocata cat mai marunt.

Dupa doua minute pune in cratita morcovii si telina, ambele taiate in cubulete de circa 5mm. Acopera cratita cu un capac si caleste toate acestea la foc mic timp de 5 minute, dupa care adauga rosiile, taiate in cubulete, si sucul acestora.

Dupa alte 10 minute pune vinul si, cand incepe din nou sa fiarba, adauga ardeiul gras taiat in cubulete si usturoiul taiat in feliute.

Pune in cratita si supa de vita, foile de dafin, busuiocul, potriveste de sare si piper, acopera cratita cu capacul si lasa tocana sa fiarba, la foc mic, 60 de minute, amestecand din cand in cand.

Cu 5 minute inainte de a opri focul, pune maslinele si jumatate de legatura de patrunjel tocat marunt. Separat, fierbe pastele in apa cu sare, circa 8-10 minute, scurge-le de apa si caleste-le 3-4 minute in unt.

Serveste tocana cu garnitura de paste si presara pe deasupra patrunjelul ramas, tocat marunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.