Tocana de vita cu mere si gutui

Printeaza

O reteta simpla de tocana de vita cu mere si gutui din: carne grasa de vita, unt, ceapa, gutui, dovleac, ananas, mere, zahar pudra, vin, scortisoara, sare si piper.

Ingrediente:Tocana de vita cu mere si gutui

  • 1 kg carne grasă de vită
  • 5 linguri unt
  • 3 cepe
  • 3 gutui
  • 1 felie dovleac
  • 1 cutie ananas
  • 4 mere
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri vin
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Carnea se taie în bucăţi potrivite şi se pune la prăjit împreună cu ceapa tăiată mărunt, în unt. Se piperează şi sc sărează. Se adaugă puţină apă caldă şi sc lasă pe foc mic. Gutuile şi merele se curăţă dc coajă şi cotor şi se taie în cubuleţe.

Se adaugă feliile de ananas din cutie, tăiate şi ele cubuleţe, sc amestecă uşor şi se adaugă scorţişoara pisată, zahărul şi vinul. Se amestecă şi se toarnă peste bucăţile de carne, completându-se cu puţină apă caldă, cât să le acopere. Se lasă la foc mic până ce scade suficicnt şi carnea este bine fiartă.

 

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.