Tocana de pui cu mamaliga

Printeaza

Tocana de pui cu mamaliga din: pui, ceapa, pasta de ardei, ulei, smantana, lapte, faina, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Tocana de pui cu mamaliga

  • 1 pui
  • 2 cepe medii
  • 1 lingură pastă de ardei
  • 2-3 linguri ulei/untură
  • 200 g smântână grasă
  • 100-150 ml lapte
  • 2-3 linguri făină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Cureţi cepele, le tai mărunt şi le căleşti până se înmoaie. Porţionezi puiul, îl adaugi peste ceapa călită cu puţină apă şi îl înăbuşi până fierbe carnea.

Separat, faci un sos din smântână, făină şi lapte, pe care îl adaugi peste carne şi îl mai pui pe foc, până se îngroaşă.

Asezonezi cu sare, piper şi pătrunjel verde, după gust. Serveşti tocăniţa de pui cu o mămăligă vârtoasă şi murături sau salată.

 

Tocana de pui cu mamaliga

Tocana de pui cu mamaliga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.