Tocana de pui cu ceapa

Printeaza

Tocana de pui cu ceapa din: ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, faina, nuci, melasa, seminte de rodie, patrunjel.

Ingrediente: Tocana_de_pui_cu_ceapa

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 8 pulpe de pui, pielea îndepărtată
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 1 lingură de făină
  • 550g de nuci, măcinate fin în robot
  • 300ml melasă de rodie
  • seminţe de rodie, nuci tocate şi pătrunjel, pentru servit

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Asezonează bine puiul şi rumeneşte-l pe ambele părţi – poate va trebui să faci asta în tranşe. Scoate puiul şi pune-l deoparte. Adaugă ceapa în tigaie şi găteşte-o până se înmoaie şi începe să se caramelizeze, 30 de minute.

Intre timp, încinge o altă tigaie, adaugă făina şi prăjeşte-o câteva secunde până când capătă o nuanţă deschisă de bej. Adaugă nucile şi găteşte totul 5 minute, amestecând des – nu vei avea nevoie de ulei, întrucât nucile au un conţinut mare de grăsimi.

Adaugă 1,2 litri de apă rece, amestecă bine şi dă totul în clocot. Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1 oră, până când se îngroaşă şi capătă o nuanţă închisă de maro.

După 1 oră, adaugă melasa de rodie, puiul şi ceapa în sosul de nuci şi amestecă bine. Mai toarnă puţină apă (dacă este nevoie) cât să acopere puiul şi lasă mâncarea să fiarbă la foc mic încă 2 ore, amestecând din când în când, pentru a te asigura că nucile nu se ard.

Tocana ar trebui să aibă o culoare intensă, închisă şi asemănătoare ciocolatei. Adaugă seminţele de rodie, nucile tocate şi pătrunjelul, apoi serveşte-o.

Tocana de pui cu ceapa

Tocana_de_pui_cu_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.