Tocana de peste cu fructe de mare

Printeaza

Tocana de peste cu fructe de mare din: ulei de masline, seminte de fenicul, morcovi, telina apio, usturoi, praz, rosii, supa de peste, cod, creveti.

Ingrediente: Tocana de peste cu fructe de mare

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • 2 morcovi, tăiaţi în cubuleţe
  • 2 tulpini de ţelină Apio feliata
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi fin
  • 2 fire de praz, feliate subţire
  • 1 conservă de 400g de roşii tocate
  • 500ml supă de peşte, fierbinte
  • 2 fileuri de cod, fără piele (circa 200g) tăiate în cuburi
  • 85q de creveţi mari cruzi, decorticaţi

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o oală mare, pune în ea seminţele de fenicul, morcovii, tulpinile de ţelină Apio şi usturoiul şi căleşte totul 5 minute, până când încep să se înmoaie.

Adaugă prazul, roşiile şi supa, asezonează şi dă în clocot, apoi acoperă oala şi lasă mâncarea să fiarbă 15-20 de minute la foc mic, până când legumele devin fragede, iar sosul se îngroaşă şi scade puţin.

Adaugă peştele, presară creveţii şi găteşte totul încă 2 minute. Transferă tocana în boluri şi serveşte-o.

Tocana de peste cu fructe de mare

Tocana de peste cu fructe de mare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.