Tocana de miel cu vinete

Printeaza

Tocana de miel cu vinete din: carne de miel, rosii, vinete, ceapa, usturoi, unt, untdelemn, otet, vin, menta, sare, piper.
Ingrediente :Tocana de miel cu vinete

  • 1 kg carne de miel fara os
  • 500 g rosii
  • 2 vinete lungi
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri untdelemn
  • 20 g unt
  • 2 linguri otet alb
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • cateva fire de menta
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Se spala vinetele, se sterg si se taie cubulete de 1 cm. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucatele.

Carnea, curatata de grasime si tendoane, se taie bucati potrivite, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Intr-o cratita mare, se-ncinge uleiul si se rumenesc pe rand vinetele, amestecand intruna, dupa care se scot si se pun deoparte.

In aceeasi cratita, se topeste untul si se prajesc tot pe rand bucatile de carne (la foc iute), dupa care se scot si ele.

Se calesc apoi ceapa si usturoiul, se pun din nou vinetele si bucatile de carne, se adauga rosiile, otetul, vinul si foaia de dafin, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa o ora (cu capac), amestecand din timp in timp si mai turnand, daca este cazul, cate putina apa.

Inainte ca tocanita sa fie fiarta, se incorporeaza menta taiata marunt, pastrand cateva frunzulite care se presara deasupra.

Tocana se serveste calda.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.