Tocană de miel cu lamaie si smântână

Printeaza

Tocană de miel cu lamaie si smântână din: carne de miel, ulei, marar, patrunjel, ceapa, smantana, faina, lamaie si condimente.

Ingrediente:Miel

  • 800 g carne de miel
  • 100 ml ulei
  • marar
  • patrunjel
  • 150 g ceapa
  • 200-300 ml smantana
  • 50 g faina
  • lamaie
  • condimente de legume

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa, apoi o tai mărunt şi o căleşti în ulei încins, timp de 1 -2 minute. Adaugi cubuleţele de carne de miel, le prăjeşti la suprafaţă, adaugi condimentele de legume, 6-7 linguri de apă şi când scade lichidul, freci bine făina cu 200 ml apă rece şi o torni în sos.

Completezi cu apă, cât să acopere bucăţelele de carne. După câteva clocote, când carnea a fiert în întregime, iei vasul de pe foc şi pui pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt. Adaugi smântână şi pui condimente după gust.

Ca să aibă culoare, încălzeşti 2 linguri de ulei, pui boia de ardei dulce şi o adaugi în tocană. Serveşti preparatul cu piure de cartofi, mămăliguţă si murături.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.