Tocană de miel cu bacon

Printeaza

O reteta simpla de tocana de miel cu bacon din: ceafa de miel sau cotlet, bacon, faina, morcovi, cartofi, varza, praz, ceapa, supa de vita, ulei de rapita, unt si patrunjel.

Ingrediente: Tocană de miel cu bacon

  • 8 bucăţi de ceafă de miel sau de cotlet
  • 4 felii de bacon, tăiate în bucăţele înguste
  • 1 lingură de făină
  • 3 morcovi tăiaţi subţire
  • 750 grame de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri
  • 250 grame de varză tăiată mărunt
  • 1 praz tăiat în felii subţiri
  • 1 ceapă tăiată în 16 bucăţi
  • 500 de grame de supă de vită
  • 1 lingură de ulei de rapiţă
  • 3 linguri de unt
  • 2 linguri de pătrunjel, tocat mărunt

Mod de preparare:

La temperatură ridicată, încingeţi uleiul şi untul într-o tigaie mare.  Puneţi în tigaie carnea de miel şi rumeniţi-o. Apoi, prăjiţi baconul până devine crocant. Puneţi apoi bucăţile deoparte pe un şervet de hârtie.

Presăraţi făină pe fundul tigăii şi amestecaţi. Luaţi tigaia de pe foc şi puneţi un strat de cartofi, bacon şi morcovi. Aranjaţi carnea de miel într-un strat peste bacon şi apoi acoperiţi-o cu baconul şi cu legumele rămase.

Turnaţi supă cât să acoperiţi straturile aranjate anterior şi lăsaţi până la fierbere, la foc mare. Reduceţi apoi focul. Acoperiţi şi lăsaţi să scadă timp de o oră jumate sau până când carnea de miel devine foarte moale şi sosul s-a redus considerabil. Presăraţi  pătrunjel peste carnea de miel înainte de a o servi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.