Tocana de masline cu verdeata

Printeaza

O reteta delicioasa de tocana cu masline si verdeata din: masline, rosii, piper, telina, faina, frunze de patrunjel, ceapa, ulei, frunza de dafin, supa de zarzavat, sare si marar.

Ingrediente:Tocana de masline cu verdeata

  • 300 g măsline
  • 600 g roşii
  • piper
  • 100 g ţelină
  • 20 g făină
  • câteva frunze de pătrunjel
  • 200 g ceapă
  • ulei
  • o frunză de dafin
  • 400 g supă de zarzavat
  • sare
  • mărar

 

Mod de preparare:

Măslinele se desărează în apă fierbinte. Separat se înăbuşă în unt ceapa tocată mărunt şi ţelina tăiată fideluţă. Se fierb roşiile şi se trec prin sită împreună cu ceapa şi ţelina prăjite.

Se pun în cratiţă şi se adaugă măslinele, făina desfăcută în zeamă de zarzavat şi se fierb 30 de minute. Totul se potriveşte de sare şi piper, se adaugă frunza de dafin şi se fierbe acoperit 15 minute.

Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.