Tocana de ficat

Printeaza

Tocana de ficat din: ficat de vita, ceapa, bulion, ulei, vin, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:

  • 750 g ficat de vită
  • 5 cepe albe
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin roşu
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ficatul îl cureţi de pieliţă, îl speli şi îl usuci. Ceapa o tai peştişori şi o pui în ulei încins, să se înmoaie.

Când ceapa şi-a schimbat culoarea, adaugi şi ficatul tocat cuburi şi le căleşti.

După ce îşi schimbă culoarea şi ficatul, pui vinul roşu, adaugi bulionul, piperul şi completezi cu apă. Laşi să fiarbă la foc mic.

Sarea o adaugi numai după ce ficatul este fiert, altfel acesta se întăreşte.

Serveşti tocana garnisită cu pătrunjel tocat fin şi alături de o garnitură de orez sau de cartofi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tocana cu ficat de porc si boia de ardei dulce

Tocana cu ficat de porc si boia de ardei dulce din: ficat de porc, ulei sau untură, ceapă, cartofi, pasta de rosii, boia de ardei dulce, usturoi, vin alb, patrunjel, apa, sare. Ingrediente: 500 g ficat de porc 100 ml ulei sau untură 250 g ceapă 750 g cartofi 50 g pastă de roşii boia de ardei […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.