Tocană de creveţi cu roşii si capere

Printeaza

Tocană de creveţi cu roşii si capere din: cartofi, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, fileuri de ansoa, fulgi de ardei iute, rosii, vin alb, supa de legume, creveti, coaja de lamaie, zeama de lamaie, capere, patrunjel si paine prajita.

Ingrediente:Tocana_de_creveti_cu_rosii_si_capere

  • 500 g cartofi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, feliata
  • 4 tulpini de telina Apio, taiata in bucati
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 fileuri de ansoa, tocate
  • 1 varf de cutit fulgid e ardei iute
  • 400 g de rosii tocate din conserva
  • 250 ml de vin alb
  • 200 ml supa de legume
  • 400 g creveti cruzi, decorticati
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita de capere, clatite
  • 1 mana de patrunjel, tocat
  • paine prajita, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o cratiţă, acoperă-i cu apă şi presară puţină sare. Adu totul la punctul de fierbere. Dă focul mai mic şi lasă cartofii să fiarbă timp de 15-20 de minute, până se pătrund. Scurge-i, iar când devin manevrabili, curăţă-i şi tale-i în felii groase.

Intre timp, încinge uleiul într-o cratiţă pe foc mediu. Adaugă ţelina, ceapa, usturoiul, fileurile de anşoa şi fulgii de ardei iute. Asezonează şl sotează totul timp de 8 minute, până se înmoaie. Dă focul mai mare, adaugă roşiile, vinul şi supa şi mai lasă pe foc 15 minute.

Apoi adaugă creveţii, zeama de lămâie, caperele şi cartofii. Mai ţine totul pe foc 45 de minute, până când creveţii devin roz. Amestecă pătrunjelul şi coaja rasă de lămâie, apoi presară-le peste tocană. Serveşte cu pâine prăjită.

Tocană de creveţi cu roşii si capere

Tocana_de_creveti_cu_rosii_si_capere

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Foarte bine arata tocana asta

  2. Daaaa, vreau si eu din tocana asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.