Tocana de ciuperci cu smantana
PrinteazaTocana de ciuperci cu smantana din: hribi, smantana, oua, sare, piper, patrunjel, ceapa, ule, apa, faina.
- 1 kg hribi
- 400 g smântână
- 3 ouă
- sare
- piper
- pătrunjel
- 1 ceapă
- ulei
- apă
- 3 linguri făină
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile apoi le speli şi le opăreşti în 1-2 ape. Intr-un ceaun pui ulei, adaugi ceapa tocată mărunt şi o căleşti puţin în ulei. Adaugi ciupercile tocate şi ele mărunt, le laşi şi pe ele să se călească puţin, după care adaugi apă să treacă peste ciuperci.
Laşi să fiarbă 30-40 de minute, fiind atentă să nu scadă apa. Intr-o farfurie adâncă baţi ouăle cu smântână şi cele 3 linguri cu făină, iar când hribii sunt fierţi, adaugi compoziţia, mai pui sare şi piper şi laşi să fiarbă 4-5 minute, amestecând continuu.
Inainte să iei vasul de pe foc presari pătrunjelul tocat fin. Serveşti mâncărica rece, cu mămăiiguţă.
Pofta buna!