Tocana de ciuperci cu smantana

Printeaza

Tocana de ciuperci cu smantana din: hribi, smantana, oua, sare, piper, patrunjel, ceapa, ule, apa, faina.

Ingrediente:Tocana de ciuperci cu smantana

  • 1 kg hribi
  • 400 g smântână
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • 1 ceapă
  • ulei
  • apă
  • 3 linguri făină

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile apoi le speli şi le opăreşti în 1-2 ape. Intr-un ceaun pui ulei, adaugi ceapa tocată mărunt şi o căleşti puţin în ulei. Adaugi ciupercile tocate şi ele mărunt, le laşi şi pe ele să se călească puţin, după care adaugi apă să treacă peste ciuperci.

Laşi să fiarbă 30-40 de minute, fiind atentă să nu scadă apa. Intr-o farfurie adâncă baţi ouăle cu smântână şi cele 3 linguri cu făină, iar când hribii sunt fierţi, adaugi compoziţia, mai pui sare şi piper şi laşi să fiarbă 4-5 minute, amestecând continuu.

Inainte să iei vasul de pe foc presari pătrunjelul tocat fin. Serveşti mâncărica rece, cu mămăiiguţă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.