Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită
PrinteazaTocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui, ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate, ketchup, rosii, cartofi dulci, cimbru, frunze de dafin, pantrujel si varza creata.
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa mare, tocata
- 1 morcov mare, tocat
- 1 tulpina de telina Apio, feliata
- 500 g carne slaba de vita, tocata
- 1 lingura piure de tomate
- 1 lingura de ketchup
- 400 g rosii tocate, din conserva
- 450 g cartofi dulci, fara coaja, taiati in bucati mari
- cateva crengute de cimbru
- 1 frunze de dafin
- 1 mana de patrunjel, tocat
- varza creata, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă mare, adaugă ceapa, morcovul şi ţelina şi sotează-le 10 minute, până se înmoaie. Adaugă carnea şi las-o pe foc până se rumeneşte uniform. Adaugă piureul de roşii, amestecă, apoi pune ketchupul, roşiile, cartofii dulci, ierburile aromate şi 1 cană cu apă.
Asezonează şi fierbe la foc mic 40-50 de minute, până se înmoaie cartofii, amestecând de câteva ori pentru a se pătrunde uniform. îndepărtează frunza de dafin, presară pătrunjelul tocat şi serveşte cu varză creaţă.
Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită
Pofta buna!
Asta e chiar itneresanta