Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită

Printeaza

Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui, ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate, ketchup, rosii, cartofi dulci, cimbru, frunze de dafin, pantrujel si varza creata.

Ingrediente:Tocana_de_cartofi_dulci_si_carne_tocata_de_vita

  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 morcov mare, tocat
  • 1 tulpina de telina Apio, feliata
  • 500 g carne slaba de vita, tocata
  • 1 lingura piure de tomate
  • 1 lingura de ketchup
  • 400 g rosii tocate, din conserva
  • 450 g cartofi dulci, fara coaja, taiati in bucati mari
  • cateva crengute de cimbru
  • 1 frunze de dafin
  • 1 mana de patrunjel, tocat
  • varza creata, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mare, adaugă ceapa, morcovul şi ţelina şi sotează-le 10 minute, până se înmoaie. Adaugă carnea şi las-o pe foc până se rumeneşte uniform. Adaugă piureul de roşii, amestecă, apoi pune ketchupul, roşiile, cartofii dulci, ierburile aromate şi 1 cană cu apă.

Asezonează şi fierbe la foc mic 40-50 de minute, până se înmoaie cartofii, amestecând de câteva ori pentru a se pătrunde uniform. îndepărtează frunza de dafin, presară pătrunjelul tocat şi serveşte cu varză creaţă.

Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită

Tocana_de_cartofi_dulci_si_carne_tocata_de_vita

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta e chiar itneresanta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.