Tocana de cartofi cu vita

Printeaza

Tocana de cartofi cu vita din: cartofi, carne de vita, ceapa, usturoi, ardei capia, morcov, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc, castraveti  murati, gogonele.

Ingrediente:Tocana_de_cartofi_cu_vita

  • un kg cartofi
  • 500 g carne de vita
  • doua cepe
  • 3 catei de usturoi
  • doi ardei capia
  • un morcov
  • 4 rosii
  • o lingura cu pasta de tomate
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • castraveti murati
  • gogonele

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele subţiri.

Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii subţiri. Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie felii groase, apoi cubuleţe.

Carnea de vită se spală, se şterge cu un şervet şi se taie cuburi.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte carnea până devine aurie, apoi se adaugă ceapa şi morcovul.

Se călesc cinci minute, se adaugă ardeii capia tăiaţi cubuleţe, apoi şi cartofii

. Se toarnă apă cât să depăşească totul cu două degete, se condimentează şi se lasă să fiarbă acoperite cu un capac.

Când sunt aproape fierte se adaugă roşiile date prin râzătoare, pasta de tomate dizolvată cu puţină apă, usturoiul feliat sau pisat şi se continuă fierberea.

Se serveste ca atare presarata cu busuioc, cu gogonele sau castraveti murati.

Tocana de cartofi cu vita

Tocana_de_cartofi_cu_vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.