Tocana de carne de vita
PrinteazaO reteta simpla de tocana de carne din: carne de vita, costita afumata, ceapa, untura, rosii, ardei grasi, vin alb, smantana, sare si piper.
- 500 g carne vită
- 250 g costiţă afumată
- 250 g ceapă
- 150 g untură
- 3 roşii mari
- 3 ardei graşi
- 1 pahar vin alb
- 1 cană smântână
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Se taie ceapa curăţată mărunt şi sc căleşte într-o cratiţă bine unsă cu untură. Se adaugă carnaa sărată şi piperată, tăiată în fâşii subţiri şi lungi. Când carnea s-a rumenit, pe ambele feţe, se toarnă vinul deasupra şi se lasă la foc mic, până ce este aproape fiartă.
Costiţa se taie în fâşii şi se căleşte uşor într-un vas bine uns cu untură. Se adaugă peste carnea dc vită, omogenizând uşor compoziţia. Separat se prăjesc, în restul de untură, roşiile şi ardeii tăiaţi în rondele subţiri. Se adaugă peste carne, se toarnă smântână şi se lasă la foc câteva clocote.
Poftă bună!