Tocana de carne de vita

Printeaza

O reteta simpla de tocana de carne din: carne de vita, costita afumata, ceapa, untura, rosii, ardei grasi, vin alb, smantana, sare si piper.

Ingrediente:Tocana de carne de vita

  • 500 g carne vită
  • 250 g costiţă afumată
  • 250 g ceapă
  • 150 g untură
  • 3 roşii mari
  • 3 ardei graşi
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cană smântână
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Se taie ceapa curăţată mărunt şi sc căleşte într-o cratiţă bine unsă cu untură. Se adaugă carnaa sărată şi piperată, tăiată în fâşii subţiri şi lungi. Când carnea s-a rumenit, pe ambele feţe, se toarnă vinul deasupra şi se lasă la foc mic, până ce este aproape fiartă.

Costiţa se taie în fâşii şi se căleşte uşor într-un vas bine uns cu untură. Se adaugă peste carnea dc vită, omogenizând uşor compoziţia. Separat se prăjesc, în restul de untură, roşiile şi ardeii tăiaţi în rondele subţiri. Se adaugă peste carne, se toarnă smântână şi se lasă la foc câteva clocote.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.