Tocana de berbecut

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de tocana de berbecut din: pulpa de berbecut, cartofi, ceapa, morcovi, ardei grasi, zahar brun, amidon de porumb, supa de legume, coaja rasa de lamaie, pulpa de rosii, condimente, ulei vegetal, pasta de tomate si sos worcestershire.

Ingrediente:Tocana de berbecut

  • 500 g pulpa de berbecut, taiata cuburi
  • 3 cartofi mari, taiati cuburi mici
  • 1 ceapa mare, taiata julien
  • 3 morcovi taiati rondele
  • 4 ardei grasi, mici, taiati cuburi
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 500 ml supa de legume
  • 1 lingura de patrunjel, tocat marunt
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 1 conserva de pulpa de rosii, cuburi (400 g)
  • 1 lingurita condiment Raz el Hanout
  • 1 lingurita condiment “7 Pipere” (un amestec ce contine piper dulce, piper negru, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara si mahlab)
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura sos Worcestershire

Preparare:

Turnati uleiul in wok si incingeti-l la foc iute. Adaugati cuburile de carne, presarati-le cu un praf de sare, dupa care rumeniti-le bine, amestecand din cand in cand, pana cand carnea capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-a rumenit carnea, scoateti-o intr-un bol si lasati-o deoparte.

In uleiul in care ati prajit carnea, adaugati ceapa si caliti-o, amestecand permanent, pana ce aceasta capata o culoare aurie. Cand s-a rumenit ceapa, adaugati rondelele de morcov si cuburile de ardei gras, amestecati si inabusiti totul 1 minut, amestecand din cand in cand.

Puneti apoi cuburile de carne inapoi in tigaie, peste legume, adaugati condimentele (Raz el Hanout si “7 Pipere”), zaharul brun, dupa care amestecati bine. Continuati cu pulpa de rosii, supa si pasta de tomate, amestecati bine pana se dizolva pasta de tomate, dupa care lasati la foc iute pana cand incepe sa fiarba sosul.
Cand a inceput sa fiarba, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, 25 de minute.

Odata ce s-au scurs 25 de minute adaugati sosul Worcestershire, amestecati, adaugati si cuburile de cartofi, amestecati din nou, dupa care puneti un capac deasupra si mai lasati sa fiarba, tot la foc mic, inca 20 de minute. Dupa ce au trecut aceste 20 de minute, puneti amidonul in 2-3 linguri de apa rece si amestecati pana se dizolva. Turnati-l apoi in wok si amestecati bine. Mai lasati sa fiarba putin, pana se leaga sosul. Stingeti apoi focul si tocanita este gata.

Puneti in farfurie, presarati pe deasupra patrunjel tocat amestecat cu coaja de lamaie rasa si se poate servi.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.