Tocana cu varza dulce si chimen

Printeaza

Tocana cu varza dulce si chimen din: carne de viţel (sau de berbecuţ), ceapă, ulei, sare, piper negru, supă, foi de dafin, chimen măci­nat, varză, morcovi, car­tofi, pătrunjel verde.

 

Ingrediente: Tocana_cu_varza_dulce_si_chimen

  • 500 g carne de viţel (sau de berbecuţ)
  • 1 ceapă mare
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • piper negru
  • 4 pahare de supă
  • 3 foi de dafin
  • chimen măci­nat
  • 1 varză de 1,2 kg
  • 2 morcovi
  • 2 car­tofi
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai cuburi şi o rumeneşti cu o ceapă mare tocată, timp de 5 minute, cu 6 linguri de ulei. Adaugi puţină sare şi piper negru şi stingi totul cu 4 pahare de supă.

Adaugi 3 foi de dafin şi puţin chi­men măcinat. Acoperi şi laşi să fiarbă timp de 30 de minute, la foc potrivit. între timp, cureţi şi tai fideluţă o varză, 2 morcovi tăiaţi în felioare şi 2 cartofi tăiaţi cuburi.

Adaugi legumele peste carne cu 2 linguri de pătrunjel tocat. Laşi totul la fiert timp de 25 de minute, dar ai grijă să nu scadă prea tare sosul.

Scoţi frunzele de dafin şi aşezi tocana într-un castron. O serveşti cu piure de cartofi sau paste făinoase, alături de murături sau salată de roşii si castraveţi.

Tocana cu varza dulce si chimen

Tocana_cu_varza_dulce_si_chimen

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Foarte buna tocana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.