Tocană cu galuşte de ficat

Printeaza

 

Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul prin maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o speli, apoi o tai mărunt, iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare.

Inăbuşi bucăţile de carne în untură împreună cu ceapa tocată, adaugi treptat 200 ml apă. Pui şi pasta de tomate diluată cu 3 linguri de apă, sare şi piper după gust şi 1 l de apă şi le laşi să fiarbă pe foc mic.

In acest timp pregăteşti găluştele: amesteci ficatul tocat împreună cu ceapa, cu ouă şi pes­met şi din această compoziţie formezi găluşte cu linguriţa pe care le fierbi în apă clocotită cu sare.

După ce au fiert, le scoţi cu o strecurătoare şi le adaugi în tocană când carnea este fiartă, pui şi oţet şi jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat şi le mai fierbi aproximativ 5 minute împreună. Tocana aceasta e bună caldă, cu gar­nitură de cartofi natur şi pătrunjel verde deasupra.

Tocană cu galuşte de ficat

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.