Tocană cu carne de vită
PrinteazaTocană cu carne de vită:carne de vita, ulei, ceapa, ardei gras, suc de rosii, vin alb, cartofi, morcov, sare, piper boabe, marar.
- 1 kg carne de vită
- 5 linguri ulei
- 8 cepe potrivite
- 4-5 ardei graşi
- 1 pahar suc de roşii
- 1 pahar vin alb
- 2 cartofi
- 1 morcov
- sare
- piper boabe
- mărar
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în bucăţi potrivit de mari şi o rumeneşti în ulei. O scoţi pe şerveţele de hârtie. în grăsimea rămasă pui ceapa tocată şi o laşi la fiert în sucul ei, timp de 20 de minute.
Ardeii îi tai cubuleţe şi îi pui peste ceapă, adaugi bucăţelele de carne şi le acoperi cu 1 cană cu apă caldă. Laşi să fiarbă o oră.
Condimentezi cu sare, piper şi torni vin alb. După fierbere, sosul scade la jumătate. Cartofii îi cureţi, îi speli şi îi fierbi 20 de minute, apoi îi adaugi în cratiţa cu tocană, împreună cu sucul de roşii. Continui fierberea încă 1/4 oră.
La final, adaugi morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, amesteci cu mărar tocat şi stingi focul. Laşi tocana acoperită cu capac până la servire. Serveşti mâncarea cu salată de varză murată sau gogonele.
Pofta buna!