Tocana cu arpagic si carne de vitel

Printeaza

Tocana cu arpagic si carne de vitel din: arpagic, carne de vitel, morcovi, vin rosu, bulion, faina, foaie de dafin, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Tocana_cu_arpagic_si_carne_de_vitel

  • un kg arpagic sau cepe mai mici
  • 600 g carne de vitel
  • 4-5 morcovi
  • 500 ml vin rosu sec
  • 3 linguri bulion
  • o lingur faina
  • o foaie de dafin
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa sau arpagicul si se taie carnea cuburi cât mai mici. Morcovul se taie rondele sau bastonaşe.

Intr-o cratită cu fund dublu se încinge uleiul şi se pun la călit ceapa sau arpagicul, carnea si morcovii.

Se lasă cât să-şi schimbe carnea culoarea.

Apoi, se presară sare, piper şi făina, se amestecă rapid şi se toarnă vinul. Se lasă la fiert aproximativ o oră, la foc mic, cu cratiţa acoperită.

După acest timp, se pun foaia de dafin $i bulionul desfăcut cu apă, se verifică gustul de sare si piper si se mai lasă la fiert o oră, tot la foc mic.

Tocana cu arpagic si carne de vitel

Tocana_cu_arpagic_si_carne_de_vitel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.