Toba moldoveneasca

Printeaza

O reteta de toba moldoveneasca din: cap de porc, inima, limba, sorici, usturoi, piper, sare si stomac de porc.

Ingrediente:Toba moldoveneasca

  • două kg cap de porc
  • 500 g limbă
  • 500 g şorici
  • 500 g inimă
  • 30 g usturoi
  • 5 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de stomac de porc

 

Mod de preparare:

Capul de porc, şoriciul şi inima se pun la fiert împreună. După ce a fiert, se dezosează capul şi se taie bucăţi. Limba, şoriciul şi inima se taie şi ele bucăţi, se adaugă sare şi piper şi o parte din zeama în care a fiert carnea. Cu această compoziţie se umple stomacul de porc, care a fost curăţat bine şi ţinut 24 de ore în apă cu oţet.

După umplere, stomacul se închide prin legarea capătului pe unde s-a făcut umplerea, se ţine aproximativ o oră în apă fierbinte, apoi se zvântă şi se pune în afumătoare la un fum călduţ, timp de două ore.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • toba de casa moldoveneasca
  • toba moldoveneasca
  • cum se face toba

1 comentariu

  1. Buna toba, mai ales daca e cu putin usturoi, fooooarte buna 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.