Toba marmorata
PrinteazaToba marmorata
- 1 kg carne slaba de la capatana
- 1 stomac porc
- 300 g sorici
- 300 g slanina de la gat
- 600 g limba
- sare
- piper
- ienibahar
- ghimbir
- dafin
Preparare:
Intr-o oala se pun la fiert apă cu sare, carnea slabă de la căpăţână, şoriciul, slănina şi limba. Timpul de fierbere este de aproximativ trei ore, până ce carnea începe să se desprindă de pe oase.
In timp ce fierb, se condimentează cu sare, piper,1-2 boabe de ienibahar şi un praf de ghimbir, după gust.După ce s-au fiert, se scot din apa, se lasa cateva minute sa se răcească şi se taie fâşii foarte subţiri.
Se amestecă toate cu puţină zeamă de carne cât să cuprindă compoziţia şi se introduc în burduful curăţat. Acesta se pune la fiert într-o oală, timp de 1-2 ore, în funcţie de mărimea tobei.
După ce s-a fiert se limpezeşte cu apă calduta se înţeapă cu un ac subţire ca să iasă aerul şi se preseaza. Pentru a se păstra mai mult timp, se poate afuma. Toba se taie felii si se serveşte cu muştar dulce sau picant. Se ornează cu cimbrişor tocat.
Pofta buna!