Tobă argeşeană

Printeaza

 

Pui la fiert bucăţi de came grasă, de la capul porcului, urechile, rinichii, limba, inima, fâşii de şorici. Fierbi totul doar pe jumătate şi adaugi 2-3 foi de dafin. Laşi să se răcească, apoi tai carnea felii.

Amesteci carnea într-un lighean şi adaugi 2-3 ceşti din zeama în care a fiert carnea. Potriveşti de sare şi piper, pui condimente speciale din comerţ. Umpli stomacul, aşezând bucăţile mai mari pe lungime, îl coşi la capete şi pui toba pentru 45-60 de minute la fiert, la foc mic.

Când este gata, o scoţi şi o aşezi pe un fund de lemn, deasupra pui altul, iar peste acesta o greutate ca să se preseze. Dacă vrei şi îţi place, o poţi pune pentru câteva ore şi la afumat.

Tobă argeşeană

Toba argeseana

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.