Toba cu limba

Printeaza

Toba

Ingrediente:Toba cu limba

  • 1 burta de porc
  • 2 urechi de porc
  • 1 limba de porc
  • 2 rinichi de porc
  • 500g gusa de porc
  • 1kg carne slaba de porc
  • 1 jumatate cap de porc
  • 2 picioare de porc
  • 2 capatâni de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intoarceti burta de porc pe dos si cu un cutit (partea care nu taie) curatati-o bine, apoi frecati-o cu sare si lasati-o cateva ore in apa rece (de preferat de pe o zi pe alta).

Capul, urechile si picioarele parliti-le la flacara aragazului, apoi spalati-le bine si puneti-le la fiert, intr-o oala mare, impreuna cu rinichii bine curatati, gusa, limba, oparita si curatata de pielita, carnea slaba si foile de dafin.

Lasati-le sa fiarba la foc mic 3-4 ore sau pana ce carnea se desprinde usor de pe oase. Strecurati supa care a ramas pentru a indeparta eventualele aschii de oase.

Curatati carnea de pe oase, apoi taiati-o fasii, inclusiv soriciul. Procedati la fel cu gusa, limba, rinichii si urechile. Pisati usturoiul si puneti-l in supa strecurata, apoi tot in supa adaugati toate carnurile taiate.

Potriviti de sare si piper si cu acest amestec umpleti burta de porc, coaseti-o si puneti-o la fiert 30 de minute in apa cu sare.

Scoateti-o apoi si puneti-o intre doua funduri de lemn, cu o greutate deasupra. Lasati-o la rece pana a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.