Tiramisu roz
PrinteazaTiramisu roz din: piscoturi, fructe proaspete, oua, zahar, mascarpone, smantana si buscuiti amaretti.
- 175 g de piscoturi
- 400 g fructe proaspete sau decongelate (zmeura, capsuni, visine, cirese)
- 200 g de fructe din compot sau dulceata, scurse de sirop
- 2 oua, cu galbenusurile separate de albusuri
- 185 g de zahar
- 250 g mascarpone
- 125 ml de smantana pentru gatit
- biscuiti amaretti, pentru servire
Mod de preparare:
Prepară un sirop din fructele alese. Pune o cratiţă pe foc mic, în care aşază fructele şi 100g de zahăr. Ţine-le pe foc până se înmoaie şi îşi lasă suficient lichid. După ce compoziţia s-a răcit puţin, înmoaie fiecare pişcot în sirop şi aliniază-le pe un platou dreptunghiular cu dimensiunile aproximative de 20x25cm. Peste acestea, aşază uniform fructele din compot.
Bate bine gălbenuşurile cu zahărul, folosind un mixer electric. Adaugă brânza mascarpone şi smântână, apoi mixează în continuare, până când obţii o compoziţie groasă şi omogenă.
In alt bol, bate albuşurile până obţii o bezea neîndulcită, pe care o încorporezi în amestecul de gălbenuşuri. întinde compoziţia peste stratul de fructe de pe tiramisu, apoi dă prăjitura cu totul la frigider şi ţine-o peste noapte. Serveşte cu biscuiţi amaretti presăraţi deasupra.
Tiramisu roz
Pofta buna!