Tiramisu racoros cu zmeura si lichior

Printeaza

O reteta de tiramisu racoros cu zmeura si lichior din: galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, branza mascarpone, iaurt, lichior de zmeura, piscoturi, menta si zahar.

Ingediente:Tiramisu racoros cu zmeura si lichior

  • 3 galbenusuri medii
  • 100 grame zahar pudra
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 450 grame branza mascarpone
  • 150 ml iaurt
  • 125 ml framboise (lichior de zmeura)
  • 18 piscoturi
  • 350 grame zmeura
  • frunze proaspete de menta
  • zahar pentru glazurat

 

Mod de preparare:

Intr-un bol adanc, amesteca galbenusurile, zaharul pudra, extractul de vanilie, branza mascarpone si iaurtul pana cand totul devine o pasta fina. Incalzeste usor lichiorul de zmeura, pentru ca astfel va fi mai usor absorbit de catre piscoturi.

Inmoaie piscoturile pe jumatate in lichior, rupe-le pe fiecare in trei bucati si asaza-le pe fundul a sase pahare sau a unui singur bol mai mare de sticla. Peste ele pune crema de mascarpone, iar apoi presara jumatate din cantitatea de zmeura. Inmoaie piscoturile ramase in lichior cald si presara-le peste zmeura. Mai adauga un strat de crema de mascarpone si da la racit pentru cel putin 3-4 ore sau peste noapte pentru a se intari.

Cand vrei sa servesti, pune in fiecare pahar restul de zmeura proaspata si decoreaza cu Frunze verzi de menta si zahar pudra. La fel de bine poti inlocui zmeura cu mure sau coacaze, iar lichiorul cu cel de limoncello.Reteta preluata de aici.

Tiramisu racoros cu zmeura si lichior

Tiramisu racoros cu zmeura si lichior

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.