Tiramisu cu piure de castane

Printeaza

Tiramisu cu piure de castane din: biscuiti digestivi, galbenusuri, zahar pudra, lichior de nuci, mascarpone, piure de castane, frisca, cacao.

Ingrediente:Tiramisu_cu_piure_de_castane

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri lichior de nuci
  • 250 g mascarpone
  • 150 g piure de castane decongelat
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g cacao

 

Mod de preparare:

Două linguri de lichior se subţiază cu apă şi apoi se umezesc biscuiţii, care se fărâmiţează cu mâna si se pun pe fundul unor cupe.

La bain-marie, se freacă gălbenuşurile cu 50 g zahăr. Se adaugă o lingură cu lichior, amestecând continuu 5 minute. Se scoate de la bain-marie şi se continuă amestecarea pentru a se răci.

Piureul de castane şi 125 g mascarpone se mixează şi apoi se amestecă cu crema de gălbenuş.

Restul de mascarpone se bate cu 50 g zahăr şi frişca lichidă.

Peste biscuiţi se pune un strat de cremă de castane, după gust, se mai presară biscuiţi şi apoi se pune crema de frişcă.

Se dă la rece pentru 2 ore şi se serveşte presărat cu cacao.

Tiramisu cu piure de castane

Tiramisu_cu_piure_de_castane

Pofta buna!

 

 

 

Desert

Tiramisu Vegan: Descoperiți Desertul Italian Perfect – Aromă Autentică și Textură Cremoasă!

Tiramisu Vegan: Descoperiți Desertul Italian Perfect – Aromă Autentică și Textură Cremoasă din: caju, lapte vegetal, sirop de agave, suc de lamaie, extract de vanilie, espresso, lichior de cafea, biscuiti vegan, cacao. Explorați lumea deserturilor vegane cu acest Tiramisu Vegan, o reinterpretare splendidă a clasicului italian. Perfect pentru iubitorii de cafea și dulciuri, acest tiramisu […]

retete

Tiramisu – un desert italian clasic

Tiramisu – un desert italian clasic din: galbenusuri de ou, zahar , mascarpone, frisca, piscoturi, cafea espresso, lichior, cacao, ciocolata. Ingrediente: Pentru crema mascarpone: 4 gălbenușuri de ou 100g zahăr 500g mascarpone 200ml frișcă lichidă Pentru asamblare: 300g pișcoturi Savoiardi (sau ladyfingers) 300ml cafea espresso tare, răcită 2-3 linguri de lichior (Amaretto sau Marsala, opțional) […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.