Tiramisu cu piersici si fistic

Printeaza

Tiramisu cu piersici si fistic din: piersici, suc de lamaie, lichior de piersici, zahar, oua, agar-agar, mascarpone, iaurt, piscoturi, fistic.

Ingrediente:Tiramisu cu piersici si fistic din: piersici, suc de lamaie, lichior de piersici, zahar, oua, agar-agar, mascarpone, iaurt, piscoturi, fistic

  • 700 g piersici
  • 5 linguri suc de lămâie
  • 6 linguri lichior de piersici
  • 4 linguri zahăr
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă agar-agar
  • 250 g mascarpone
  • 100 g iaurt
  • 150 g pişcoturi
  • 2 linguri fistic tocat

 

Mod de preparare:

Se spală piersicile, se taie jumătăţi sau sferturi şi se îndepărtează sâmburele. Se taie fructele felii şi se amestecă împreună cu 3 linguri suc de lămâie, 1 lingură lichior de piersici şi zahăr. Se dau la frigider.

Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă. Gălbenuşurile se bat la bain-marie cu restul de suc de lămâie (2 linguri). Nu se lasă să fiarbă, altminteri crema se taie.

Se dă în clocot pudra de agar-agar cu 2 linguri de lichior de piersici. Se înglobează în crema de gălbenuşuri, împreună cu mascarpone şi iaurt. Se înglobează albuşuri¬le bătute. Se înmoaie pişcoturile în restul de lichior (3 linguri).

Se aşază într-o formă pişcoturile cu cremă şi piersici marinate; se dau la frigider cel puţin 4 ore. înainte de servire se presară deasupra fistic.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.